Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Sony και Οικολογικές Καινοτομίες

                Η εταιρία Sony, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει συσκευές φιλικές προς το περιβάλλον, αναπτύσσει προϊόντα και τεχνολογίες που περιορίζουν την κατανάλωση ενέργειας και ελαχιστοποιούν την αρνητική επίδραση στο περιβάλλον. Μερικά από τα εν λόγω προιόντα είναι :

Ηλιακές Κυψέλες

Η Sony έχει αναπτύξει μια νέα τεχνολογία ηλιακών κυψελών, που παράγει ενέργεια από το φως που αντανακλάται στις χρωματιστές βαφές. Ελπίζουμε πως με τη νέα αυτή τεχνολογία οι ηλιακές κυψέλες όχι μόνο θα αποτελέσουν έναν εξαιρετικό τρόπο παραγωγής πράσινης ενέργειας, αλλά και θα κατασκευάζονται με τρόπο πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Βιολογικές μπαταρίες με χρήση ενζύμων για την παραγωγή ενέργειας

Η ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης της Sony, έχει αναπτύξει νέες "βιολογικές μπαταρίες" που παράγουν ηλεκτρισμό με τη χρήση ενζύμων για τη διάσπαση υδατανθράκων, με τη μορφή γλυκόζης. Οι μπαταρίες αυτές, επωφελούνται από την εσωτερική δυνατότητα των οργανισμών να παίρνουν ενέργεια από τα θρεπτικά συστατικά, τα οποία, αντί να χρησιμοποιούνται για ζωτικές λειτουργίες, χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή η νέα τεχνολογία της Sony, μπορεί στο μέλλον να φέρει την επανάσταση στον τρόπο που τροφοδοτούμε τις συσκευές ατομικής ψυχαγωγίας και τον υπόλοιπο ηλεκτρικό εξοπλισμό μας


Οθόνες τηλεόρασης υψηλής απόδοσης που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια

Πολλές τηλεοράσεις BRAVIA ήδη χρησιμοποιούν την τεχνολογία LED, για ανώτερη απόδοση οπίσθιου φωτισμού με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Η επόμενη τεχνολογία που πρέπει να προσέξετε είναι η OLED (Οργανική δίοδος εκπομπής φωτός). Αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία χρησιμοποιεί ένα "οργανικό πάνελ" με μεγάλο λόγο σκίασης, που επιτρέπει την αποτελεσματική εκπομπή φωτός από τα οργανικά υλικά, επιτυγχάνοντας υψηλά επίπεδα φωτεινότητας. Έτσι, απολαμβάνετε εκπληκτικό οπίσθιο φωτισμό με απίστευτα χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, η τηλεόρασή σας θα είναι πιο λεπτή από ποτέ, συνδυάζοντας εύκολα δύο πλεονεκτήματα σε μία και μόνο τεχνολογία.

Καινοτομίες προϊόντων με χρήση της κινητικής ενέργειας

Crank N' Capture / βιντεοκάμερα

Για να την ενεργοποιήσετε, γυρίστε το μοχλό που βρίσκεται στο πλάι στην επιλογή λήψης και αναπαραγωγής. Η βιντεοκάμερα Crank N’ Capture καταγράφει βίντεο με εικόνες που είναι σκόπιμα κομμένες, σαν να παίρνουν κίνηση από το ξεφύλλισμα των σελίδων. Από εδώ, οι σχεδιαστές καλούν τους χρήστες να απολαύσουν αυτό το διασκεδαστικό εφέ.



Spin N' Snap / ψηφιακή φωτογραφική μηχανή

Για να την ενεργοποιήσετε, περάστε τα δάχτυλά σας μέσα από τις δύο οπές και περιστρέψτε τη φωτογραφική μηχανή. Αυτή η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή δεν διαθέτει οθόνη LCD και χρησιμοποιεί τις οπές τροφοδοσίας ως εικονοσκόπιο.

Pull N' Play / στερεοφωνικά ακουστικά

Για να ενεργοποιήσετε αυτά τα ακουστικά, που διαθέτουν ενσωματωμένο ραδιόφωνο FM, τραβήξτε το καλώδιο που υπάρχει στο περίβλημα. Τα καλύμματα ακουστικών και το κυρίως σώμα είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά και αναδιπλώνονται για εύκολη μεταφορά και φύλαξη.


Push Power Play / συσκευή προβολής φωτογραφιών και βίντεο

Για να ενεργοποιήσετε αυτή τη συσκευή προβολής φωτογραφιών και βίντεο, που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τις αναμνήσεις σας με μηδενική κατανάλωση ενέργειας, κυλήστε την πάνω στη βάση της.


Juice Box / ηλιακή μπαταρία

Μια εκπληκτική συσκευή συλλογής ενέργειας - απλά τοποθετήστε την ηλιακή μπαταρία της σε ένα παράθυρο για να συλλέξει ηλιακό φως με τη χρήση των προσαρτούμενων βεντουζών στήριξης. Μετά τη φόρτιση, αναδιπλώστε την όπως μια φορητή μπαταρία για τα άλλα πρωτότυπα της σειράς "Odo".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου